.

ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

VISNJASTA CAROLIJA







SASTOJCI
za biskvit
4 jaja
100g secera
100g butera
100g cokolade
110g brasna
20g gustina
1 kesica vanil secera

Za kremu
6 dl slatke pavlake
200g krem sira
100g secera u prahu
1,5 kesica instant zelatina
1 kesica slag fixa
150g crne mlecne cokolade
20ml soka od kompota (od visanja)

Za puding od visanja
1 tegala kompota od visanja
2 kasike secera
2 kasike gustina



Za ganache
220ml slatke pavlake
200g crne mlecne cokolade

I jos
30 ml soka od visanja( iz kompota) za prelivanje biskvita

PRIPREMA
1. Ukljucite pecnicu na 180°C. Otopite cokoladu sa buterom pa malo prohladite. Umutite
jaja sa secerom i vanil secerom pa postepeno dodajte brasno sa gustinom i na kraju
pazljivo umesajte otopljenu i prohladjenu cokoladu sa buterom. Sve dobro sjedinite pa
masu izlijte u vec pripremljen kalup(26cm)sa pek papirom. Pecite oko 15-20 min. Gotov
biskvit ohladite i presecite na pola tako da dobijete dva biskvita. *Ja sam mere podelila
na pola i ispekla dve kore,tako mi je bilo sigurnije posto nisam vesta u secenju a htela
sam da budu potpuno iste.

2. Za puding od visanja Kompot od visanja sipajte u serpu,odvojite 50ml soka na stranu. U
ostatak stavite dve kasike secera pa kratko prokuvajte(meni su visnje bile krupne pa
sam ih malo nozem usitnila). Gustin razmutite u malo vode pa dodajte u provrele
visnje,brzo mesajte dok se ne zgusne a onda sklonite sa vatre. Jedan biskvit postavite u
kalup,prelijte sa 5-6 kasike soka od kompota i premazite vrucim pudingom od
visanja.Potom ostavite da se hladi.

3. Dobro umutite slatku pavlaku pa joj dodajte umucen krem sir sa secerom u prahu.Lepo
sjedinite. Instant zelatinu spremite prema uputstvu na kesici pa umesajte uz brzo
mesanje u slatku pavlaku,dobro izmesajte i dodajte kesicu slag fixa. Pripremljenu
kremu podelite na pola. U jednu polovinu dodajte 150g otopljene cokolade,dobro
izmesajte i nanesite u kalup preko pudinga od visanja,fino izravnjajte. U drugu polovinu
kreme dodajte 20 ml soka od visanja(iz kompota) izmesajte i fino razmazite preko
cokoladne kreme. Poklopite preostalim biskvitom i njega prelijte sa 5-6 kasika soka od
kompota.*Ja sam i kremu radila iz dva puta,sastojke na pola i muti…Pisem kako stoji u
originalu,mozda je vama ovako jednostavnije 🙂

4. Ganache Cokoladu izlomite i prelijte slatkom pavlakom pa stavite na srednju vatru da
se otopi,stalno mesajte i vodite racuna da ne provri. Gotov ganache prelijte preko
biskvita i ostavite tortu u frizider na hladjenje( najbolje je da prenoci). Ohladjenu tortu
ukrasite po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar