.

srijeda, 24. kolovoza 2016.

ČOKOLADNI DUO



Sastojci

Kore
10 belanaca
10 kašika šećera
1/2.kaf. kaš. ekstrakta badema
300gr pečenih mlevenih badema



Fil I
5 žumanaca
5 kašika šećera
150gr fine gorke čokolade
Fil II
5 žumanaca
5 kašika šećera
100gr bele čokolade
250gr putera ( po pola u svaki fil )

Priprema

1.
Priprema kore
2.
Umutite čvrst sneg od belanaca,dodajte par kapi limunovog soka i kašiku po kašiku šećera. Potom dodajte po kašiku pečenih badema i polako prevrćući umešajte ih u šam.
3.
Veliki pleh ( od rerne ) obložite peki papirom i rasporedite masu pa pecite u rerni koju ste predhodno zagrejali na 200 C. Pecite oko 12 minuta.
4.
Malo prohladjenu koru isecite uzduž na tri dela. I filujte naizmenično.

Fil
1.
Umutite penasto žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari uz neprekidno mešanje. Kad krem počne da se zgušnjava dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se fino rastopi i sjedini. Kad se krem ujednači i zgusne tako da vam ostane dubok trag od varjače – gotov je.
Na isti način pripremite i fil od bele čokolade. Kad se prohladi u svaki fil umutite po 125gr putera.
2.
Filujte ovako: kora- polovina tamnog fila – kora – ceo beli fil – kora – druga polovina tamnog fila. Pospite kašikom pečenih badema.
Posluživanje
Torta je raskošnog ukusa i prilično slatka. Uz nju sam danas servirala i sladoled od pečenih badema sasvim blago zasladjen…

Nema komentara:

Objavi komentar